Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ (αναφορά από τον εθελοντή - ορειβάτη Νίκο Αντωνόπουλο )
Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012   Καθαρίζοντας τα μονοπάτια του ΚαλεσμένουΣτο Καλεσμένο αποφάσισαν οι ντόπιοι να καθαρίσουν τα μονοπάτια του χωριού, για να μπορούν πρώτα οι ίδιοι και στη συνέχεια οι επισκέπτες, να περπατάνε ανάμεσα στους διάσπαρτους μαχαλάδες τους.
Ο καθαρισμός έγινε σε τρεις μέρες, από κατοίκους του χωριού και ντόπιους και για αρχή καθαρίστηκαν δύο μονοπάτια. Το ένα συνδέει το Καλεσμένο με το Μοναστηράκι και το δεύτερο είναι παρακλάδι του πρώτου προς μία απ τις γειτονιές του χωριού.
Αρχικά έγινε καθαρισμός των κλαδιών που εμπόδιζαν την διάβαση και σχετικό καθάρισμα του μονοπατιού από πέτρες, κλαδιά και φύλλα. Στη συνέχεια θα γίνει καταγραφή της διαδρομής για GPS και σηματοδότηση.
Το μονοπάτι περνάει από ιδιαίτερα όμορφα κομμάτια και διέρχεται το Καλεσμενιώτικο ρέμα από μια τσιμεντένια γέφυρα δίπλα σ' ένα νερόμυλο.
Στις δύο ημέρες που βοήθησα στο καθάρισμα είχα να κάνω με ευχάριστους και φιλόξενους ανθρώπους, όλους εθελοντές και πρώτους στα πειράγματα και στο χιούμορ.
Ερχόμενος σε επαφή με τους κατοίκους ενός χωριού μπαίνεις χωρίς να το καταλάβεις στον μικρόκοσμο της τοπικής κοινωνίας και αντιλαμβάνεσαι πόσο επιδερμικά έλεγες ότι γνωρίζεις αυτό το μέρος.
Αν δεν ακούσεις τις ιστορίες απ τα παλιά, αν δεν γίνει αναφορά για τους ''ήρωες'' της βιοπάλης και τους ξενιτεμένους ευεργέτες, αν δεν μπεις μέσα στο τοπίο και δεν δεις με τα μάτια σου τα μέρη όπου διαδραματίστηκαν οι ιστορίες που ακούς, τότε δεν θα μπορείς να πεις ότι ξέρεις αυτόν τον τόπο.

Αναρτήθηκε από Νίκος Αντωνόπουλος στις 8:36 μ.μ.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΥΦΤΟΒΡΑΚΗΣ-ΤΣΙΟΥΓΚΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΝΙΚΗ-ΦΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


ΤΟ ΑΛΩΝΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

O MYΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ : ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ , ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ , ΣΠΥΡΟΣ ΦΟΥΡΝΙΩΤΗΣ , ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΑΡΕΤΣΟΣ , ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ , ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ , ΝΙΚΗ ΤΣΙΟΥΓΚΡΗ , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΥΦΤΟΒΡΑΚΗΣ , ΝΤΙΝΑ ΣΤΡΑΓΑΛΛΙΝΟΥ , ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου